Individuele begeleider

Het doel van coaching is dat je meer inzicht in jezelf krijgt als het gaat om je manier van denken en werken. Als je dat helder hebt, kom je makkelijker in beweging.

 

De begeleiding kan enerzijds gericht zijn op: het ontrafelen van zaken waarop je bent vastgelopen. Je weet niet meer wat je wilt of je hebt iemand nodig die je helpt zaken op een rijtje te zetten. Zodat je daarna weer zelf de regie in handen hebt.

Of je hebt een verlangen en hebt de ambitie om daar vorm aan te geven. Maar er zijn nog wat drempels die je over moet. Dan help ik je met een stappenplan aan de slag te gaan en je doel te bereiken.

Of de begeleiding is gericht op preventie, om te voorkomen dat je (verder) uitvalt op je werk. Dan help ik jou en ontzorg ik P&O /HR door te zorgen dat je de juiste ondersteuning krijgt en je weer op de rit zet. Ik begeleid jouw traject, hou rekening met wat de beperkingen zijn, wat er nodig is én ik zorg dat je dat ook behaalt.

“Ik realiseer me dat ik in het afgelopen half jaar echt stappen heb gezet. Ik heb meer inzichten en handvatten gekregen om met mijn onzekerheden om te gaan.”

Beleidsmedewerker

Werkwijze

Na het eerste contact volgt een intakegesprek, waarvan ik een verslag schrijf en een voorstel doe over de geschikte aanpak. Dit is altijd maatwerk.

Als we het eens zijn over de aanpak gaan we echt van start.Het blijft niet bij gesprekken, ik geef opdrachten zodat je in je werk meteen aan de slag gaat met het oefenen van nieuw gedrag. Het is immers tijd voor actie. Tussen de gesprekken door ontstaan juist vaak inzichten.

Onderdeel van het traject is een triadegesprek (afhankelijk van de werksituatie), d.w.z. een gesprek met jou en je leidinggevende. Dit is vooral bedoeld om na te gaan of we met zijn allen hetzelfde doel willen behalen.

Ik geloof zelf in transparant werken met elkaar, waarbij ik verwacht dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor jouw traject en je leidinggevende hierover zoveel mogelijk informeert. Maar er zijn natuurlijk altijd zaken die privé gevoelig liggen. In mijn coachingstrajecten creëer ik een veilige omgeving. Jij bepaalt hoe je informatie deelt met je werkgever. In een situatie waarin er sprake is van een conflict werken we anders.

“Zonder jouw strengheid was ik niet in beweging gekomen. Dank daarvoor”

Wouter van Leeuwen

“…..voor een medewerker was duidelijk dat zijn toekomst buiten het bedrijf lag. Hij was zoekende met de nodige onzekerheid het vertrouwde los te laten, maar wel met een groot verlangen naar het nieuwe. Sabine is met hem de loopbaanreis aangegaan. Haar stijl is concreet en praktisch en Sabine weet als geen ander te verbinden in de context en het proces. Het resultaat, de medewerker heeft inmiddels het bedrijf verlaten en een werkomgeving gevonden met een nieuw perspectief, een dieper persoonlijk inzicht en niet onbelangrijk ….is weer gelukkig…

Vincent Balsters, HR manager

“In enkele stappen, daadkrachtig naar de kern toewerken zonder de emotie
van de persoon uit het oog te verliezen.
Van hieruit in stappen werken aan de gedragsverandering.”

Bedrijfsleider bouwbedrijf

Laten we een afspraak maken