Over Sabine

Ik hou van mensen. En ik wil dat ze floreren, dat ze tot hun recht komen in hun werk.

 

Eigenlijk wil ik gewoon dat iedereen met een goed gevoel naar zijn werk gaat en zich tot zijn volle potentieel kan ontwikkelen. Steeds beter weten wie je bent en wat je beweegt, daar wordt de wereld beter en het leven leuker van.

In 2001 startte ik mijn praktijk voor loopbaanontwikkeling met het doel mensen te  helpen om flow in hun werk te (her)vinden. Niet voor niets koos ik de naam l’Azione, wat actie of ontwikkelingsgang betekent in het Italiaans.

Levensvreugde en beweging

Levensvreugde en beweging gaan voor mij hand in hand, zowel fysiek als mentaal. Om fit te blijven boks ik iedere week en om mijn verstand aan te scherpen en nieuwe inzichten op te doen lees ik veel (vak)literatuur. Ik studeerde theaterwetenschappen en verdiepte me in verhalen, personages en hun gedragingen en beweegredenen. Later tijdens mijn opleiding tot loopbaancoach verruilde ik mijn studieonderwerp van toneel naar werkvloer. Een omgeving die minstens zo boeiend is. Ik raak niet uitgeleerd. Nog steeds ben ik gefascineerd door wat mensen beweegt, waarom ze doen wat ze doen. Persoonlijke thematiek en organisatiedynamiek vormen een complex speelveld. De drijfveren waaruit gedrag voortkomt zijn vaak complexer en ongrijpbaarder dan we in eerste instantie denken. Dat is niet raar of problematisch, maar mooi en menselijk.

De enige echte ontdekkingsreis houdt niet in dat je op zoek moet naar een nieuw landschap maar dat je met andere ogen kijkt.  Marcel Proust

Obstakels opruimen

In mijn werk als coach en trainer doe ik wat nodig is om mensen bewust te maken van hun talenten en kwaliteiten. We gaan op zoek naar de obstakels die ze zelf opwerpen en ook weer zelf kunnen opruimen. Dat is de eerste belangrijke stap om weer in beweging te kunnen komen. De werkomgeving of organisatiecultuur kunnen hierin ondersteunend zijn of de persoonlijke beweging en beweegredenen juist frustreren. In mijn coachingstrajecten kijk ik daarom niet alleen naar de cliënt in zijn persoonlijke situatie, maar ook in de bredere context van zijn team en de organisatie als geheel.

Eerlijk durven zijn

Ik geloof er sterk in en heb al meermaals ervaren, dat de relatie tussen mensen sterker wordt als ze eerlijk durven te zijn om elkaar zo beter te begrijpen. Ik help mijn cliënten om te ervaren hoe goed het voelt om moed te tonen en hoeveel ruimte en vrijheid het geeft als iets loskomt dat muurvast leek te zitten. Elke kleine overwinning is er een, elke kleine stap is beweging.

Laten we een afspraak maken